Vrolijk Kerstfeest! - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Tessa Hest - WaarBenJij.nu Vrolijk Kerstfeest! - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Tessa Hest - WaarBenJij.nu

Vrolijk Kerstfeest!

Door: Tessa van Hest

Blijf op de hoogte en volg Tessa

26 December 2010 | Guatemala, Antigua

Hola Lieve Mensen!

Een Vrolijk Kerstfeest gewensd vanuit Guatemala!

Gister hebben we het met zijn 8e gevierd bij mij thuis. Ik woon nu bij Julio thuis, samen met nog 2 huisgenoten.
Hier vieren ze kerstavond met eten en vooral veel alcohol! En vuurwerk om 12 uur 's avonds, een heel spectakel! Iedereen feliciteren om 12 uur, echt alsof het oud&nieuw is! Raar hoor, lijkt dan net of ik iets vergeten ben..
Het warme weer zorgt ervoor dat ik niet echt een kerst gevoel heb, maar door de gehele decoratie die we gister hebben opgehangen kwam het wel opgang. Gaaf hoor bij jullie een witte kerst! Toch bizonder!
Het feest duurde tot 4 uur 's nachts en vandaag (1ste kerstdag) om 10 uur opgestaan om alles op te ruimen, schoon te maken en ik was pas om half 5 klaar! Het is hier nog nooit zo schoon geweest! Haha!

Gister de hele dag met Julio in de keuken gestaan voor het kerstdinner. Om 11 uur begonnen en pas om 7 uur klaar! Voor het eerst een kalkoen gemaakt en gegeten!
Jaa ik had jullie al eerder verteld dat Guatemala me heeft genezen (voor een groot deel) van het vegetarisch zijn, en dus voor het eerst kalkoen gegeten! Volgens mijn over-over-over-grootouders recept. Het was een grote eer om het recept van mijn vader te krijgen en uit te proberen. Ik moet zeggen voor een eerste keer was het goed, maar volgend jaar kan het beter, haha.

Voor het eerst in al deze maanden dat ik in Guatemala ben, heb ik een heimwee gevoel gehad. Het niet traditioneel vieren van kerst hoe wij het thuis vieren, was toch wel een groot gemis. Dus volgend jaar ben ik er gewoon weer bij hoor lieve familie en vrienden! Hou van jullie!

Op naar het oud&nieuw feest!

Dikke kerstzoen allemaal!
Tot schrijfs!

• 26 December 2010 - 00:17

Wilma Hornsveld:

VROLIJK KERSTFEEST ook voor jullie. Ja lijkt mij inderdaad gek om met vuurpijlen kerst te vieren. de wereld op zun kop daar. Wij hebben een witte kerst echt helemaal fantastisch, genieten we dan ook volop van.Volgend jaar komen wij kalkoen bij je eten oke? geniet van alles en bedankt voor je berichtje. lieve groet
    Wilma

• 26 December 2010 - 00:18

Mark:

Jij ook een fijne kerst! En iedereen om je heen! Groetjes Mark

• 26 December 2010 - 07:36

Zuske B:

Zuske, geniet van het buitenlandse op deze bijzondere dagen. Jij zit de komende jaren toch wel aan ons vast ;) en heeeel fijn dat jij alvast oefent met de kalkoen dan kan jij dat deel ooit overnemen als pap de kalkoen niet meer kan dragen. Haha Had het meiske ook nog een naam volgens de tradities? Die van onss heette Barbara. Fijne kerst lieverd. Dikke zoen

• 26 December 2010 - 08:03

Ines:

lieve Tes, ik wens jou en iedereen die je lief is ook een hele fijne kerst!!

Xx

• 26 December 2010 - 08:37

Mama:

Lieve Tessa ja het weer maakt ook het kerst gevoel en dat witte vooral. Voor ons ook anders, nu op weg naar de jaarbeurs voor even afleiding met H. on Ice. Tot vanavond op Skype kus mama

• 26 December 2010 - 08:46

Jolietje:

Zusje, merrrrrychristmas op deze 2de kerstdag! Tot vanavond! XXXXXXXXXXX Loveyou!

• 26 December 2010 - 17:33

Tante Car:

Lieve Tesje,

Toch een bijzondere kerst daar, zo anders dan anders. Heb je nog foto's gemaakt van het vuurwerk?
    Hier was het ook fijn, met Lex, Wallie en een vriendin hebben we 1e kerstdag gevierd. En vandaag lekker gewandeld in de sneeuw. Daar geniet ik van, van mij mag het nog wel even blijven liggen :-)
    Dag lieverd, veel plezier en groetjes van ons xxx

• 26 December 2010 - 19:37

Piet Rijnbeek:

Nederland met de witste Kerst in jaren. Dat moet je missen en toch..
    Een Kerst met de familie van Julio moet ook iets bijzonders zijn.
    Is het niet de afwisseling, die maakt dat je realiseert dat je leeft.
    Hartelijke groet en een gelukkig 2011

• 26 December 2010 - 20:19

Elly:

Nog een paar uurtjes: vrolijk Kerstfeest. Ben benieuwd hoe ze daar oud en nieuw vieren!

• 27 December 2010 - 11:42

Lucie:

Heyy lieve tes!

Klinkt als een topfeestje, haha! Wel heel anders, maar wel echt supergaaf om een keer mee te maken! Ben al benieuwd hoe o&n daar gaat zijn!:)

Liefs!

• 29 December 2010 - 16:08

Marie-fleur:

lieverd, klinkt goed! Leuk dat je weer in quate zit. Geniet! x

• 31 December 2010 - 17:30

Sanne:

Het is oudjaarsavond en ik vraag me af waar mijn trouwe maatje is om dit samen te vieren.. Boehoe! Hele fijne jaarwisseling gewenst lieve schat!!!
    Ik ga zo kaasfonduen en dan naar Sophies Ball, een leuk feestje met kunst en muziek! Ik zal op je proosten straks om 24 uur!! Hebben jullie dat nu al gehad eigenlijk??