Nieuw nieuws!
Door: Tessa van Hest
Blijf op de hoogte en volg Tessa
16 Juni 2011 | Guatemala, Antigua
Ik wil jullie eerst bedanken voor alle leuke lieve positieve reacties!
Met ons gaat het goed. En mijn gezondheid gaat steeds beter. Ik kan gelukkig al weer normaal eten, op een aantal dingen na die in nog steeds niet kan verdragen qua geur, hihi.
In mijn vorige bericht schreef ik een ‘kleine’ verrassing, maar dat bedoelde in niet figuurlijk maar letterlijk! De kleine is nu ongeveer 20 cm.
Gister hebben we weer een echo en controle gehad van de gynaecoloog. Ik vroeg of we nu al konden zien wat het geslacht is en ja dat konden we misschien wel gaan zien. De baby lag precies zoals ik sta, met het hoofdje naar boven en de beentjes naar beneden. En ja de beentjes waren open en er was duidelijk te zien dat we een Zoon krijgen. Maar voor het 100% te weten, kunnen we het vrijdag gaan meemaken in een 3/4D echo. Dat is ongeveer net zo iets als de 20 weken echo in Nederland. We gaan naar een specialist die in Europa heeft gestudeerd. Dus hij gaat ook bekijken of er eventuele afwijkingen zijn te zien. We zijn heel erg benieuwd! Ik ben nu 20 weken zwanger, al op de helft!!!
We kunnen de kleine goed voelen en gister voelde ik hem zo hard dat jullie het nu ook zouden moeten voelen! Geweldig zo’n wonder in me buik!
Naast positieve reacties, zijn er natuurlijk ook bezorgdheidsreacties, dat kan ik goed begrijpen. Over onze situatie-visum, gezondheid, elkaar nog niet super lang kennen etc. Mijn gezondheid gaat dus stukken beter door de medicijnen, waardoor het met de kleine ook goed gaat. Gister was alles voor zover de gynaecoloog het kon zien goed. Ik hoef dus niet eerder naar Nederland te komen.
Dat Julio en ik gelijk voor de kleine wilden, komt omdat het met onze relatie toppie gaat. Je weet natuurlijk nooit hoe alles gaat lopen in een relatie maar tot op heden is het super en toen we voor deze beslissing stonden hoefden we er niet over na te denken van ja of nee. Na 7 jaar een goede relatie te hebben gehad kan het opeens ook stuk lopen. En er is geen enkele aanleiding dat het niet goed tussen ons zou gaan. Dus bij deze geen bezorgdheid meer! En over of we wel in Nederland kunnen gaan wonen, ja dat gaan we allemaal nog meemaken of het lukt om een visum voor Julio te krijgen. We gaan in ieder geval van het positieve uit! Dat is waar ons hart naar uit gaat en ik heb geleerd om die altijd te volgen.
Meer baby nieuws gaan we dus vrijdag horen.
Ander baby nieuws is dat vrijdag 3 Juni kleine ‘Camilo’ is geboren. De baby van Francien, na een heftig zware bevalling wat uiteindelijk op een keizersnede is gelopen, maken ze het beide goed.
Nogmaals gefeliciteerd met jouw klein Guatemalteekje Francien!
Afgelopen weekend was het zo ver om het land uit te moeten voor mijn visum te verlengen. Ik ben samen met Elise naar Mexico gegaan. We hebben in de plaats ‘San Cristobal’ gezeten. De plaats is net zoals Antigua is opgezet, bestaande uit blokken, rechte straten. Alleen de blokken zijn kleiner. We hebben alle kerken bekeken en alle winkeltjes. Het was erg gezellig. Ik vind het daar ook vriendelijker eruit zien dan Antigua. Wel toeristisch maar minder. De winkels zijn ook veel leuker, meer boutique achtig. Sommige straten zijn ook afgezet voor verkeer waardoor je lekker rustig kunt lopen en kijken. Cafe-tjes hebben terrasjes op straat en ’s avonds kun je er ook nog gezellig buiten zitten. Dat is heel anders dan hier in Antigua, omdat alles binnen is in tuinen, wat ook leuk en mooi is, maar men wilt toch altijd wat te bekijken hebben. Op de laatste dag in het laatste uur heb ik dan uiteindelijk een zwangerschapsbroek gevonden. Het is zo moeilijk om in Guatemala zwangerschapskleding te vinden en broeken die ik pas op me heupen/benen! Maar nu dan toch in Mexico! Jaa mijn kleding wordt te klein! Je begint al echt een buikje te zien die niet meer als een vetrol door kan haha!
Na 10 uur te hebben gereisd in shuttels kwamen we dan eindelijk aan vrijdag aan het einde van de middag. We vonden al snel een leuk hotelletje, heel basic maar dichtbij de hoofdstraat. De zaterdag hadden we dus de hele stad doorgebanjerd en zondag een trip geboekt. We hebben in een grote spiboot gevaren tussen de hoge bergen. We hadden veel verschillende maffe vogels gezien en op de terugweg Krokodillen en Apen, jaaaa! Was echt superrrr!!!
Maandag zijn we weer terug gereisd naar Antigua, gelukkig is alles bij de douane goed gegaan. De terugweg duurde 12 uur, was echt slopend! Vooral voor Elise want die had die avond ervoor iets verkeerds gegeten waardoor ze de hele reis doodziek was en elk moment kon flauwvallen en overgeven! Met diarree remmers gelukkig het binnen kunnen houden. Nu gaat het gelukkig weer goed met haar.
Hoe is het nu in de Carpinteria:
Saul is door zijn proefperiode heen en we gaan met hem door, we zijn nog steeds erg te vreden!
De leerlingen doen het steeds beter en hebben er zin in. Hier en daar valt natuurlijk soms iets tegen, maar dat hoort erbij als je iets nieuws leert! Ze zijn vandaag begonnen met de lessen voor het werkstuk ‘servethouder’. De bloem opdracht ‘de tulp’ is zo goed als klaar, hier en daar nog even afschilderen en aflakken. Nu we met een team zijn kunnen we de kinderen extra aandacht geven in het meten, want om de ‘Pulgada’ (inch) onder de knie te krijgen, kost veel tijd voor sommige. Het is leuk om te zien dat na zo’n extra uitleg ze het helemaal snappen en helemaal happy zijn en dat ze niet achter lopen op de rest, want dat is altijd een frustrerend gevoel voor ze. De afgelopen weken heb ik lesgeven (theorie en praktijk) in hoe we alles schoon houden en maken. Het is namelijk erg belangrijk dat ze begrijpen waarom en hoe, want anders wordt alles een bende en wanneer je niet goed omgaat met je materialen en gereedschappen, kun je elk jaar nieuwe kopen en daar is geen geld voor. Ook les in verven heb ik gegeven. Ze denken het is makkelijk, maar dat valt ze nog vies tegen. Er komen zo veel regels bij kijken. En ze merken zelf wanneer ze iets mooi hebben gemaakt (gezaagd, gevijld en geschuurd) en ze het daarna verpesten met het slecht schilderen, dat ze al het werk voor niks hebben gedaan, dus ook bij deze techniek komt veel concentratie kijken. Ze groeien in de week met alles. José (Jeroen) zit ook nog steeds lekker op zijn plek. Hij heeft een puppie/hondje die hij tot op heden nog mee neemt naar het timmeratelier nu zij nog klein is en niet alleen thuis kan blijven. Ook zij groeit met de week, ze is een schatje! Ik ben ook nog steeds helemaal content en de kids reageren erg leuk op mijn zwangerschap. Ook de kinderen die ik vorig jaar had lesgegeven, ze vinden het fantastisch. Ze helpen me met namen verzinnen, maar het daverendste wat ze tot op heden hebben verzonnen is ‘Rambo’! Haha.
Ik had verteld dat Estuardo bij ons elke dinsdag stage zou gaan lopen, dat is nu 1 keer in de 15 dagen geworden en dan de andere week gaat Saul met hem 1 dag meelopen, om hem daar in Ciudad Vieja te helpen en te ondersteunen in het les geven. We merken dat Estuardo nog veel moet leren en zich meer sociaal moet gaan opstellen. Dat is voor veel Guatemalteken moeilijk omdat ze dat vaak niet hebben geleerd. Hollanders zijn ook zo gezellig openhartig hè!
Hoe is het met mijn spaanse les. Ik gebruik vooral mijn lessen om teksten na te kijken van de lessen, opdrachten, examens etc. die ik maak voor het timmeratelier. We willen immers alles goed in boeken gaan verwerken. Daar komt veel grammatica bij kijken, dus daar zijn we dan tegelijkertijd ook meebezig. Ik merk vooral wanneer ik voor de klas sta, ik snel dingen oppak omdat de kinderen me dan verbeteren en vooral wanneer ik dingen op het bord schrijf. Ik ben eigenlijk in het dagelijks leven veel meer aan het spreken en schrijf weinig. Nu weet ik ook waarom het vorig jaar snel is gegaan om dingen op te pakken, omdat ik alleen les gaf. Dat mis ik toch wel een beetje.
Helma hebben we helaas op het vliegveld gezet 2 weken geleden, ze is nu in Peru aan het rondreizen. Zo jammer dat ze hier niet meer is, maar het was een top tijd!
Tot op heden is het me nog niet gelukt om alle foto’s te plaatsen door alle drukte, maar dat komt snel goed hoor dat beloof ik jullie!!! De eerste lading heb ik er net opgezet.
Nou dit is het nieuwe nieuws! Tot snel weer, dikke knuffels uit het verre Guatemala! Besoooo!
16 Juni 2011 - 06:18
Sanne:
Wiehoe!! Een jongen!! Wat tof en spannend toch allemaal, Tess?!
Wat ontzettend fijn te horen dat alles goed met je gaat.
Ik mail je snel!!! Ga dit weekend op logeerweekend met een groep jongeren, dus ook bij mij even druk. Maar ik ga snel tijd voor een mail maken.
Love, Sanne -
16 Juni 2011 - 06:52
Mama:
Super en blijf genieten kus mama -
16 Juni 2011 - 15:20
Melissa:
Wat super leuk!!!! Eindelijk een jongen in de familie;) goed om te lezen dat alles helemaal goed gaat! Geniet er lekker van samen!!
Liefs Melissa -
16 Juni 2011 - 18:29
Maria:
Hola Tessa!
Geweldig om te horen dat het goed gaat en dat je lijf het weer beter doet na alle parasiettoestanden en zo! En geweldig dat de zwangerschap goed gaat en dat jullie een zoon krijgen, wouw! Ik hoop dat je mijn eerdere felicitaties via de mail ontvangen hebt, maar bij deze nogmaals van Cees en mij het allerbeste, pas goed op jezelf en geniet ervan!
Liefs van Cees en Maria -
16 Juni 2011 - 21:58
Irma Van Hest:
wauw Tessa wat een verhaal. Wel eerlijk om zo open over je relatie en toekomst te schrijven. Niemand weet hoe het leven gaat verlopen daarom : make the most of every day.
Geniet van je zwangerschap met al zijn kwaaltjes en ongemakken, later zul je er met veel plezier aan terugdenken.
Zorg goed voor jezelf en maak er een prachtig ventje van. Vanuit Breda leven we met jullie mee.
liefs Irma. -
17 Juni 2011 - 09:51
Carien En Lex:
Wist ik wel hè een jongetje!!! Blij dat alles goed gaat met jullie ende carpinteria. Lex en ik zijn nu nog in St. Juul en morgen naar huis en dan nog twee weken vakantie! Tot snel en dikke vette kusssss