'de 20 weken echo'
Door: Tessa van Hest
Blijf op de hoogte en volg Tessa
18 Juni 2011 | Guatemala, Antigua
Zoals ik al van de week schreef, hadden we gister de 20 weken echo. Was super! De mannelijke gynaecoloog was hartstikke aardig en liet alles zien en legde alles uit. Ik en Julio waren natuurlijk samen gegaan maar ook zijn ouders waren mee, die vonden het fantastisch! Vooral omdat het gister hier in Guatemala 'vaderdag' was! Een super kado vond de vader van Julio het.
We hadden voor een dik half uur de echo. Het meeste was in 2D en sommige monenten in 3D, je kan dan echt goed diepte zien en de vorm van alles. 4D geeft aan dat het een video is en dat is ook vanaf het begin vast gelegd! Super beelden om nooit meer te vergeten! En kunnen we de kleine elke keer weer terug zien.
Maar hoe was het gegaan, daar zijn jullie natuurlijk erg nieuwsgierig naar!
Nou onze baby is 100% een jongen! Was super duidelijk te zien! We konden er niet om heen, haha! Na de 3e dag van de echo van dinsdag, dat we bijna voor 100% wisten dat het een jongen is, is het nieuws dan toch echt bij me gezakt, haha, we krijgen een zoon!!! HIHI ben er super blij mee! En Julio ook. En vooral toen we verder in deze echo te horen kregen en zagen, dat alles erop en eraan zat en dat alles goed is! We zijn de gelukkigste papa en mama al! Hoofdje, rompje met al zijn werfeltjes, armpjes, beentjes, handjes, voetjes, blaas, nieren, hartje. Alles super! Ook zijn voetjes, waar we nog voor in de spanning zaten, aangezien julio met een voetafwijking is geboren, zag er helemaal top uit! Hartje klopt goed, weer fantastisch om te horen. En hij was de hele tijd aan het bewegen. Zijn vuistjes waren de hele tijd gebald en zaten dicht tegen zijn hoofdje aan, dan onder zijn kinnetje(hij was flink in gedachten, haha) en half in zijn mondje. Zo leuk om te zien hoe dat allemaal beweegd in je buik, terwijl je maar hele kleine bewegingen voelt. Al een paar dagen is hij zo actief, de hele dag en nacht! Ik zei al tegen Julio nu is het allemaal nog heel zacht, maar over een paar maanden... kan ik straks niet meer slapen! Dan al en dan is hij nog niet geboren, hihi. Nou ben er al bijna klaar voor hoor! HIHI! Hij is goed op lengte met alles, alleen gynaecoloog advies was dat ik meer moest eten. Maar aangezien het lichamelijk nu goed met me gaat, heb ik daar geen zorgen over en komt het goed. Mis wel het eten wat we in Nederland kunnen halen hoor! Maar met een nieuw pakketje van me ouders, met een lading rookworsten, krekkers etc. kan ik er weer even tegen aan!
Ow en voor alle zwangere vrouwen en moeders een vraag: heb zo'n last van onderrug pijn, vooral 's nachts! Ik kan dan echt niet meer bewegen van de pijn. Nog tips? Behalve dat ik een goede houding moet aannemen en eerst op me zij moet rollen voordat ik opsta. ???
Dit was het nieuwe baby nieuws. Dikke knuffels voor ieder! En tot snel! Besos!
18 Juni 2011 - 17:07
Kirsten:
Leuk, leuk,leuk !!!!!
Heerlijk, positief verhaal en wat zullen jullie blij zijn !
Lekker veel rookworst eten...haha.
Groeten uit Culemborg -
18 Juni 2011 - 17:40
Steef:
Ha tess,
Super om te horen!!!! Geniet ervan!
Ik heb vanaf week 23 super erge rugpijn gehad, ik zat soms echt met tranen in mijn ogen. Je zou naar de fysio kunnen gaan. Ik heb het niet gedaan maar aan het eind wordt het erger dus misschien is het wel verstandig... Succes daarmee!
Nou geniet ervan meis!!!
Dikke kus xx -
18 Juni 2011 - 17:57
Yolande:
Lieve Tessa, fijn dat het nu beter met je gaat. lekker alle rookworsten alleen opeten. x yolande -
18 Juni 2011 - 20:17
Omi Catherine :
het is geen reisverslag, maar een levensverslag. Ontroerend mooi en fantastisch om te lezen. Ben er helemaal vol van dat dit wondertje nu in jouw buik groeit.
Wat een belevenis voor jullie. Dikke kus van omi en een liefdesaaitje over je buikje
18 Juni 2011 - 23:55
Ien:
Lieve tes, wat vind ik het spannend voor je en wat ben ik blij dat alles Zo goed gaat! Lieverdje, kom je snel opzoeken als je in NL bent, geniet van deze mooie tijd, we spreken elkaar snel! Xx -
19 Juni 2011 - 08:07
Willemien:
hoi Tessa, wat een goed nieuws dat jullie kleine het zo goed doet en jij natuurlijk ook ! Overdag regelmatig je rug ontlasten en ontspannen is goed, even je handen op je onderrug zetten en je helemaal ontspannen.... helpt echt ! Niet te veel hol trekken, doen zo veel zwangeren... lekker gevarieerd blijven eten, ook veel fruit en houd je van yoghurt ? Mocht je nog last van maag hebben of misselijkheid... klein schijfje gember in gekookt water kan weleens helpen voor je aan de dag en eten begint.
Geniet vooral van dit natuurlijke wonder !! Groeten en tot in Nl.
Willemien -
19 Juni 2011 - 15:14
Elsemieke:
Spannend spannend blijft het maar wat fijn om te horen van artsen die er verstand van hebben ;) dat alles goed gaat met de kleine!!
Op de grond liggen en dan je benen op een stoel of bank ofzo helpt ook altijd toch??
Dikketoet -
20 Juni 2011 - 06:28
Marie-Fleur:
Wat fantastisch voor je! Lijkt me erg bijzonder allemaal :) KUS! -
21 Juni 2011 - 18:57
Trix:
Tessa! Geweldig hoe enthousiast jullie zijn en hoe leuk je het verwoordt! Was heerlijk om te lezen en wat fijn dat alles goed is! Lekker eten hoor! Het lijkt het voordeel van de zwangerschap, haha, onbeperkt en zoveel je wilt, haha, geen zorgen over te dik worden, haha, je buik mag je laten zien!!! ;-) Geniet zoals je het ook allemaal beschrijft, ik vind het super van jullie! Liefs -
22 Juni 2011 - 13:03
Moniek:
Lieve Tessa,
Geweldig dat het zo goed gaat met de baby. En een kleinzoon voor Ans en Frank Jos is een prachtig 'tegenwicht' voor al die meiden ;-)
Voor je rugpijn: op de grond gaan liggen met een klein kussen onder je billen en je benen naar je toe laten 'vallen'. Doe dit vooral als je alleen bent want het is ongelooflijk onelegant, maar wel heerlijk rustig voor je onderrug. Verder is de oefening op handen en voeten en je rug afwisselend krom trekken en beetje in laten zakken ook wel fijn. Succes ermee, je bent al op de helft!
Liefs uit de Herenstraat, ook van Jan Pieter en Mette.